• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
68

Για το αρνί μπούτι με γιαούρτι στο φούρνο

  • 1 μεγάλο αρνίσιο μπούτι 2 κιλών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 8-10 πατάτες κομμένες σε φέτες χοντρές
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 640 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 30% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για το αρνί μπούτι με γιαούρτι

Πρώτα βράζουμε σε μια κατσαρόλα το μπούτι σε 1 λίτρο νερό με αλάτι για μισή ώρα.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, τον πελτέ, το σκόρδο, το θυμάρι, το πιπέρι και 1 κ.γλ. αλάτι.

Ανακατεύουμε τα υλικά για το αρνί μπούτι με γιαούρτι στο φούρνο.

Κάνουμε μία στρώση τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μία στρώση πατάτες,  ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ξανά και βάζουμε το μπούτι στο ταψί.

Το αλείφουμε με τη σάλτσα.

Σκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε για 1 ώρα.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 40΄, αλείφοντας συχνά το κρέας με τα υγρά του.

Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Αν το απολαύσετε την ημέρα του Πάσχα αγνοήστε τον παραπάνω πίνακα. Απολαύστε το γεύμα αυτής της μέρας με τους αγαπημένους σας. Η παραδοσιακή αυτή συνταγή μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά και υψηλό ποσοστό λιπαρών (κυρίως κορεσμένου) και αλατιού. Ντομάτα, θυμάρι, μαϊντανός και σκόρδο, αυξάνουν το αντιοξειδωτικό φορτίο του πιάτου αναβαθμίζοντας τη θρεπτική του αξία. Απολαύστε λοιπόν το πασχαλινό γεύμα κρατώντας στο πίσω μέρος του μυαλού σας μια βασική αρχή «δεν τρώμε σαν μην υπάρχει αύριο!

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται