Για το αρνί μπούτι με γιαούρτι
Πρώτα βράζουμε σε μια κατσαρόλα το μπούτι σε 1 λίτρο νερό με αλάτι για μισή ώρα.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, τον πελτέ, το σκόρδο, το θυμάρι, το πιπέρι και 1 κ.γλ. αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά για το αρνί μπούτι με γιαούρτι στο φούρνο.
Κάνουμε μία στρώση τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μία στρώση πατάτες, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ξανά και βάζουμε το μπούτι στο ταψί.
Το αλείφουμε με τη σάλτσα.
Σκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 40΄, αλείφοντας συχνά το κρέας με τα υγρά του.
Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.