Υλικά
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Πρώτα ανοίγουμε με μαχαίρι σαν βιβλίο το μπούτι και το χτυπάμε με τον μπάτη ή με ένα άλλο βαρύ αντικείμενο να πλατύνει.
- Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο την μία πάνω στην άλλη.
- Απλώνουμε σε μία στρώση τα ζεματισμένα αμπελόφυλλα για το αρνί ρολό και ακουμπάμε πάνω το κρέας.
- Αλείφουμε με το λάδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μυρωδικά, το σκόρδο και το τυρί.
- Το τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας συγχρόνως και τα αμπελόφυλλα μαζί με το κρέας.
- Λαδώνουμε καλά τα αμπελόφυλλα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε σε ρολό στη λαδόκολλα.
- Διατηρούμε το τυλιγμένο ρολό στο ψυγείο για 1 ημέρα.
- Πριν το ψήσουμε το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 περίπου ώρα, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, για 2 ώρες και 30΄.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.