Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΠΑΤΑΤΕΣ
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, χυμό και ξύσμα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα χτυπάμε με σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες.
- Τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε τις πατάτες σε βαθύ ταψί.
- Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα και τα κλαδάκια θυμάρι και δεντρολίβανο.
ΑΡΝΙ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κομμάτι ή να κόψουμε το αρνί σε μερίδες για το αρνί στο φούρνο.
- Κάνουμε χαρακιές στη σπάλα του αρνιού και μπήγουμε με τα δάχτυλα μπόλικο αλατοπίπερο και λεμονοπίπερο.
- Τοποθετούμε το αρνί πάνω στο στρώμα πατάτας.
- Περιχύνουμε με το μείγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Το αλείφουμε να πάει παντού.
- Τέλος, προσθέτουμε στο ταψί το νερό.
- Καλύπτουμε το ταψί, σκεπάζουμε µε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί για να σφραγίσουμε καλά.
- Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και κάτι, μέχρι να ψηθεί το κρέας, να ροδίσει η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες πίνοντας όλα τα υγρά του αρνιού. Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λάδι του.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ