Μια συνταγή να γλείφετε τα δάχτυλά σας και φανταστική να τη βλέπεις στην πιατέλα! Με σάλτσα σαν μέλι και γεμάτη αρώματα από σταφύλι, δεντρολίβανο και...

Μια συνταγή να γλείφετε τα δάχτυλά σας και φανταστική να τη βλέπεις στην πιατέλα! Με σάλτσα σαν μέλι και γεμάτη αρώματα από σταφύλι, δεντρολίβανο και πετιμέζι. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σταφύλια με βύσσινα στην εποχή τους.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι

  • 1 κ. αρνίσια παϊδάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. φρέσκο δεντρολίβανο
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 κ. σταφύλια (ρώγες μαύρου σταφυλιού)
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.γ. πετιμέζι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γλασάρισμα σάλτσας

    Όχι υπερβολικό μαγείρεμα

     

    Για τα αρνίσια παϊδάκια

    Ξεκινάμε τα αρνίσια παϊδάκια στο τηγάνι, ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα παϊδάκια και τα ροδίζουμε 5΄ από κάθε πλευρά.

    Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4΄-5΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.

    Βγάζουμε τα αρνίσια παϊδάκια σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.

    Το περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και αφήνουμε μέσα στο τηγάνι 2-3 κ.σ.

    Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα σταφύλια, τα οποία έχουμε πλύνει και στραγγίσει.

    Σ’ αυτό το στάδιο αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα.

    Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, να μαλακώσουν τα σταφύλια.

    Προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στη σάλτσα.

    Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να δέσει καλά και να γλασάρει η σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να γίνει σαν μέλι.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα σταφυλιών.

    Συνοδέψτε τα με την υπέροχη φθινοπωρινή σαλάτα με σταφύλια και με πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μουστάρδα!

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×