Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
Εκτέλεση
- Στύβουμε πρώτα το λεμόνι στο μπούτι και το αλείφουμε καλά.
- Απλώνουμε στη μία λαδόκολλα τα μυρωδικά, τα κλωνάρια ολόκληρα εδώ κι εκεί.
- Σκορπάμε τα σκόρδα με τη φλούδα τους επάνω στα μυρωδικά.
- Βάζουμε το τυρί σε μία στρώση.
- Ακουμπάμε επάνω το μπούτι.
- Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά τριγύρω με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μπούτι γύρω γύρω. Αν θέλουμε κάνουμε βαθιές χαρακιές στο πιο παχύ σημείο του κρέατος και μπήγουμε αλατοπίπερο για να το πιάσει μέχρι μέσα.
ΨΗΣΙΜΟ
- Κλείνουμε τριγύρω τη λαδόκολλα σε πακέτο. Το τυλίγουμε και στις υπόλοιπες λαδόκολλες για να φυλακίσουμε όσο γίνεται το κρέας και τους χυμούς του.
- Ακουμπάμε το πακέτο καλά κλεισμένο σε λαμαρίνα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C στις αντιστάσεις, έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες, μέχρι να μελώσει καλά το κρέας και να ψηθεί μέχρι μέσα κρατώντας τα ζουμιά του.
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για 20΄ τυλιγμένο.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε τις λαδόκολλες και το μεταφέρουμε ολόκληρο σε ξύλο κοπής ή σε πιατέλα.
- Το περιχύνουμε με ό,τι υγρά έχουν στάξει στη λαδόκολλα.
- Μάθετε πώς να μαγειρεύετε το κάθε κομμάτι αρνιού με τον τρόπο που ενδείκνυνται.