Πώς μαγειρεύουμε το αρνί κομμάτι-κομμάτι

Αυτές τις ημέρες το αρνί έχει την τιμητική του. Άλλοι το σουβλίζετε, άλλοι το ψήνετε στο φούρνο και κάποιοι άλλοι το κάνετε ακόμα και στην κατσαρόλα.

Όπως και να το απολαμβάνετε, εγώ αυτό που θέλω είναι να έχετε επιτυχία σε κάθε σας μαγείρεμα. Γι’ αυτό, εδώ στα μυστικά μου, σας δίνω τις γνώσεις μου για τα χαρακτηριστικά που έχει το κάθε κομμάτι κρέας ανάλογα από ποιο μέρος του αρνιού προέρχεται. Επίσης σας προτείνω, τρόπους μαγειρέματος κατάλληλους για το κάθε κομμάτι από το πασχαλινό σας αρνάκι.

Μάθετε λοιπόν την ανατομία του και πώς μαγειρεύεται το κάθε κομμάτι.

1. Κεφαλάκι

Χαρακτηριστικά: Μαλακό κρέας , τρώγεται  οποιοδήποτε κομμάτι κρέας υπάρχει επάνω του, καθώς και το μυαλό.

Πρόταση μαγειρέματος: Μαγειρίτσα, βραστό, ψητό ή στη σούβλα.

2. Λαιμός

Χαρακτηριστικά: Μαλακό και αρκετά  λιπαρό,

Πρόταση μαγειρέματος: Βραστό, κοκκινιστό ή φρικασέ.

3. Σπάλα η στήθος

Χαρακτηριστικά: Τρυφερό, αλλά πολύ λιπαρό κρέας.

Τρόποι μαγειρέματος: Σπάλα με τα κόκαλα, γεμιστή στη λαδόκολλα ή στο πήλινο. Ξεκοκαλισμένη γίνεται φρικασέ, κοκκινιστό, σούπα λεμονάτη  ή ριγανάτη.

4. Κοιλιά

Χαρακτηριστικά: Λιπαρό κρέας, χωρίς κόκαλα.

Τρόποι μαγειρέματος: Μαγειρίτσα, γουμίδια, μπατσαβούσια, γεμιστή με ρύζι και μυρωδικά, πιλάφι, κοκκινιστό με χυλοπίτες ή γιουβέτσι.

 5. Καρέ – Παϊδάκια – Μπριζόλες

Χαρακτηριστικά: Τρυφερό κρέας με κόκαλα.

Τρόποι μαγειρέματος:

Καρέ: ψητό ολόκληρο με κρούστα μυρωδικών, με πατάτες στο φούρνο.

Παϊδάκια: στη σχάρα, πανέ, σοτέ με κρασί ή φρικασέ.

Μπριζόλες: στη σχάρα, στο τηγάνι, στο φούρνο ή στην κατσαρόλα με μυρωδικά.

6. Σέλα- Νεφραμιά

Χαρακτηριστικά: Μαλακό και σχετικά φτωχό σε λίπος κρέας.

Τρόποι μαγειρέματος: 

Σέλα: φιλετάκια, φίλε μινιόν, ψητή (ολόκληρη), μπρεζέ, σοτε με κρασί και μυρωδικά, στη σχάρα, ψιλοκομμένη τασκεμπάπ.

Νεφραμιά: γεμιστή, ρολό ψητό της κατσαρόλας.

7. Μπούτι

Χαρακτηριστικά: Αρκετά τρυφερό κρέας, με σχετικά λίγο λίπος.

Τρόποι μαγειρέματος: Γεμιστό, ψητό στο φούρνο με πατάτες, στη λαδόκολλα τυλιχτό, κρασάτο, γιουβέτσι, κοκκινιστό με πατάτες γιαχνί.

8. Ποδαράκια

Χαρακτηριστικά:  Φτωχό σε λιπαρά κρέας με πολλά μικρά κόκαλα.

Τρόποι μαγειρέματος: Μαγειρίτσα, φρικασέ, κοκκινιστό.

Επιλέξτε το κατάλληλο κομμάτι κρέας και φτιάξτε μοναδικές συνταγές με αρνί! Συνεχίστε να μαγειρεύετε με πάθος, χωρίς φόβο για νέους πειραματισμούς, έχοντας εμένα δίπλα σας να σας καθοδηγώ!

Και εσείς που θέλετε να σουβλίσετε παραδοσιακά το αρνάκι σας, διαβάστε παρακάτω όλα τα μυστικά για το ωραιότερο αρνί στη σούβλα!

Αρνί στη σούβλα: Όλα τα μυστικά!

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε