Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε πρώτα το κρέας.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρέας να βράσει σε μπόλικο νερό και ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.
- Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Μουλιάζουμε το ρύζι, να φουσκώσει σε μπόλικο νερό για 1 ώρα.
- Το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε σε ψιλό σουρωτήρι.
- Στύβουμε 1 λεμόνι πάνω στο ρύζι.
- Αφού βράσει το κρέας για το αρνί μπούτι με ρύζι και γιαούρτι παίρνουμε 4 φλ. ζωμό και βράζουμε το ρύζι για 10΄.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε το βρασμένο αρνί και περιχύνουμε με το γιαούρτι.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε το φαγητό στους 180οC για 35΄-40΄, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
- Συνοδέψτε αυτό το υπέροχο αρνίσιο μπούτι με τη δροσερή σαλάτα λάχανο καρότο με σως γιαουρτιού.