Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το αρνί μπούτι με ρύζι και γιαούρτι στο φούρνο, πλένοντας πρώτα το κρέας. Το βάζουμε να βράσει σε μπόλικο νερό και ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.
Μουλιάζουμε το ρύζι, να φουσκώσει σε μπόλικο νερό για 1 ώρα. Το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε σε ψιλό σουρωτήρι. Στύβουμε 1 λεμόνι πάνω στο ρύζι.
Αφού βράσει το κρέας παίρνουμε 4 φλ. ζωμό και βράζουμε το ρύζι για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε το βρασμένο αρνί και περιχύνουμε με το γιαούρτι. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε το φαγητό στους 180οC για 35΄-40΄, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
Μάθετε πώς να μαγειρεύετε το κάθε κομμάτι αρνιού με τον τρόπο που ενδείκνυνται, διαβάζοντας τα μυστικά μου.