Αυγοφέτες φούρνου, εύκολη ψημένη εκδοχή γαλλικού τοστ, με ελκυστική τραγανή γεύση. Εύκολη συνταγή με απλά υλικά που όλοι έχετε στο σπίτι.

Αυγοφέτες φούρνου, εύκολη ψημένη εκδοχή γαλλικού τοστ, με ελκυστική τραγανή γεύση. Εύκολη συνταγή με απλά υλικά που όλοι έχετε στο σπίτι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
105
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ ή μπριός
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 4 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας
  • Για την κρέμα
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια ή 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 350 ml γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο ή κανέλα
  • ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική για το πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις αυγοφέτες φούρνου

    Σχίζουμε τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους.

    Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

    Αφήνουμε να πάρει βράση.

    Αφαιρούμε το μπαστούνι βανίλιας.

    Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με σύρμα και λίγο λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ζεστό γάλα στα αυγά.

    Τέλος ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στις αντιστάσεις.

    Βουτυρώνουμε καλά ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος.

    Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί.

    Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες ψωμιού.

    Κόβουμε διαγώνια και ξανά στη μέση 4 τρίγωνα.

    Στρώνουμε τα τρίγωνα, μισοκαλύπτοντας το ένα με το άλλο, κάνοντας μία στρώση.

    Προσθέτουμε τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας. Περιχύνουμε με την κρέμα τις αυγοφέτες.

    Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος μέσα σε ταψί (μπεν μαρί) και συμπληρώνουμε με βραστό νερό που να καλύπτει τα 3/4 του πυρίμαχου σκεύους.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40΄- 45΄, μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα (να σταθεροποιηθεί).

    Αφού ψηθεί, αφήνουμε 5΄-10΄ να σταθεί το γλυκό.

    Σερβίρουμε τις αυγοφέτες φούρνου με κουτάλι – δεν κόβεται σε κομμάτια! Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική.

    Αυτές οι αυγοφέτες είναι μια υπέροχη επιλογή για πρωινό αλλά και brunch.

    Αν αγαπάτε τις αυγοφέτες, δείτε και αυτή τη συνταγή!

    αυγοφέτες γεμιστές στο φούρνο
    Διαφήμιση

    Τι άλλο σας αρέσει για το πρωινό;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται