Για την αυγοσαλάτα
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
Φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλερι, καρότο και μυρωδικά.
Καθαρίζουμε τα βρασμένα αυγά και με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε.
Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά για την αυγοσαλάτα.
Κρατάμε 1 βραστό αυγό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα.
Μπορείς να βάλεις από ένα έως ενάμισι φλιτζάνι μαγιονέζα.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στην σαλάτα αυτή όλα τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν σωστά και να μην ξεχωρίζεις τα κομμάτια αυγού.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται επιπλέον ξύδι.
Παγώνουμε την αυγοσαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει.
Όταν σερβίρουμε την αυγοσαλάτα, πασπαλίζουμε από πάνω με το ψιλοκομμένο αυγό που κρατήσαμε στην αρχή.
Αν θέλετε βάλτε λίγα φύλλα από άνηθο και μαϊντανό.
Ταιριάζει πολύ και το σχοινόπρασο. Αν έχετε προσθέστε το.
Μυστικά
Πρέπει να την παγώσεις και να τη σερβίρεις δροσερή με σαλάτα.
Είναι ένα πλήρες χορταστικό γεύμα από μόνη της.
Ιδανικά σερβίρεται σαν γέμιση σάντουιτς με μαύρο ψωμί.
Εγώ τη λατρεύω ελπίζω να την απολαύσετε κι εσείς.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 2 κ.σ μουστάρδα απαλή.
Στην Αμερική βάζουν και λίγο Tabasco κι έχει μια πικάντικη γεύση.
Εγώ την προτιμώ όπως σας την δίνω
Απολαύστε τη δροσερή, γιατί της αξίζει.
Η αυθεντική αυγοσαλάτα γίνεται αλοιφή και μπαίνει μέσα σε σάντουιτς, πάνω σε σαλάτες ή σαν συνοδευτικό δίπλα σε κρέας και κοτόπουλο.