Υλικά
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα: φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλερι, καρότο και μυρωδικά.
- Καθαρίζουμε τα αυγά, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα λαχανικά, κρατώντας ένα βραστό αυγό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξίδι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σιγουρευόμαστε ότι τα κομμάτια αυγού αναμειγνύονται σωστά και δεν ξεχωρίζουν.
- Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ξίδι.
- Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να δροσίσει.
- Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο αυγό που κρατήσαμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγα φύλλα άνηθο, μαϊντανό ή σχοινόπρασο για έξτρα γεύση.
Tips
- Πρέπει να σερβίρεται δροσερή, αφού προηγουμένως παγώσει στο ψυγείο. Ιδανικά, σερβίρεται σαν γέμιση σε σάντουιτς με μαύρο ψωμί.
- Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε 2 κ.σ. απαλή μουστάρδα.
- Στην Αμερική συνηθίζουν να προσθέτουν λίγο Tabasco, που δίνει μια πικάντικη νότα στη σαλάτα.









