Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ
Video
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλερι, καρότο και μυρωδικά.
- Καθαρίζουμε τα αυγά και με ένα μαχαίρι τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά.
- Κρατάμε 1 βραστό αυγό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Μπορείς να βάλεις από ένα έως ενάμισι φλιτζάνι.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Στην σαλάτα αυτή όλα τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν σωστά και να μην ξεχωρίζεις τα κομμάτια αυγού.
- Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται επιπλέον ξύδι.
- Την παγώνουμε στο ψυγείο να δροσίσει.
- Όταν την σερβίρουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με το ψιλοκομμένο αυγό που κρατήσαμε στην αρχή.
- Αν θέλετε βάλτε λίγα φύλλα από άνηθο και μαϊντανό.
- Ταιριάζει πολύ και το σχοινόπρασο. Αν έχετε προσθέστε το.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Πρέπει να την παγώσεις και να τη σερβίρεις δροσερή.
- Είναι ένα πλήρες χορταστικό γεύμα από μόνη της.
- Ιδανικά σερβίρεται σαν γέμιση σε σάντουιτς με μαύρο ψωμί.
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 2 κ.σ μουστάρδα απαλή.
- Στην Αμερική βάζουν και λίγο Tabasco κι έχει μια πικάντικη γεύση.