Bανίλια-Σοκολάτα-Πραλίνα

Η απίθανη συνταγή της φίλης μου Ελπίδας. Από το βιβλίο μου ''Τα super γλυκά της μαμάς!''

16

10 λεπτά

10 λεπτά

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

BΑΝΙΛΙΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΡΑΛΙΝΑ

    Για τη βανίλια σοκολάτα πραλίνα,

  1. όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
    • Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. η τετράγωνο 25χ25 εκ.
    • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και να κρεμώσει.
    • Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας για αρκετή ώρα ώστε να εξουδετερώσουμε την οσμή του αβγού.
    • Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο λιγότερο μυρίζουν μετά.
    • Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι.
    • Τέλος προσθέτουμε τη μίση ψιλοκομμένη σοκολάτα.
    • Ανακατεύουμε.
    • Παίρνουμε το μισό μείγμα βανίλιας και προσθέτουμε το κακάο.
    • Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
    • Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.
    • Ακουμπάμε στην επιφάνεια κουταλιές άλειμμα σοκολάτας και τα μισά σπασμένα σοκολατάκια.
    • Απλώνουμε σε στρώση από πάνω το μείγμα βανίλιας.

    Για το ψήσιμο

    • Ψήνουμε στην κάτω σχάρα φούρνου για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει.
    • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ψιλοκομμένη σοκολάτα για να λιώσει όσο είναι ζεστό.
    • Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με τα σπασμένα σοκολατάκια κι αχνίζουμε ελαφρά.
    • Συμβουλή: διπλασιάστε τη δόση, δεν μένει ψίχουλο !!!!

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

  1. [visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjozNTYzNiwicG9zdF9sYWJlbCI6Is6jz4XOvc+EzrHOs86uIDM1NjM2IC0gzprOrc65zrogzrLOsc69zq/Ou865zrEiLCJ1cmwiOiIiLCJpbWFnZV9pZCI6NTA0MzksImltYWdlX3VybCI6Imh0dHBzOi8vd3d3LmFyZ2lyby5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMC8wNC9rZWlrLXZhbmlsaWEtNzY4z4c2NDUuanBnIiwidGl0bGUiOiLOms6tzrnOuiDOss6xzr3Or867zrnOsSIsInN1bW1hcnkiOiIiLCJ0ZW1wbGF0ZSI6InNwb3RsaWdodCJ9″]
Απόρρητο