Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
BΑΝΙΛΙΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΡΑΛΙΝΑ
- όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. η τετράγωνο 25χ25 εκ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και να κρεμώσει.
- Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας για αρκετή ώρα ώστε να εξουδετερώσουμε την οσμή του αβγού.
- Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο λιγότερο μυρίζουν μετά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Τέλος προσθέτουμε τη μίση ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε το μισό μείγμα βανίλιας και προσθέτουμε το κακάο.
- Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
- Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.
- Ακουμπάμε στην επιφάνεια κουταλιές άλειμμα σοκολάτας και τα μισά σπασμένα σοκολατάκια.
- Απλώνουμε σε στρώση από πάνω το μείγμα βανίλιας.
- Ψήνουμε στην κάτω σχάρα φούρνου για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ψιλοκομμένη σοκολάτα για να λιώσει όσο είναι ζεστό.
- Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με τα σπασμένα σοκολατάκια κι αχνίζουμε ελαφρά.
- Συμβουλή: διπλασιάστε τη δόση, δεν μένει ψίχουλο !!!!
Για τη βανίλια σοκολάτα πραλίνα,
Για το ψήσιμο
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ, ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
- [visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjozNTYzNiwicG9zdF9sYWJlbCI6Is6jz4XOvc+EzrHOs86uIDM1NjM2IC0gzprOrc65zrogzrLOsc69zq/Ou865zrEiLCJ1cmwiOiIiLCJpbWFnZV9pZCI6NTA0MzksImltYWdlX3VybCI6Imh0dHBzOi8vd3d3LmFyZ2lyby5nci93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMC8wNC9rZWlrLXZhbmlsaWEtNzY4z4c2NDUuanBnIiwidGl0bGUiOiLOms6tzrnOuiDOss6xzr3Or867zrnOsSIsInN1bW1hcnkiOiIiLCJ0ZW1wbGF0ZSI6InNwb3RsaWdodCJ9″]