Εκτέλεση
Για τη βάση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
Λιώνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει και τα ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.
Παγώνουμε τη βάση για 20′.
Για τη σάλτσα καραμέλας (toffee)
Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και αφήνουμε να αρχίσει να σιγοβράζει ανακατεύοντας το τακτικά.
Από την ώρα που θα αρχίσει να σιγοβράζει μετράμε 3′ βράσιμο.
Θα πρέπει να πάρει σκούρο χρώμα καραμέλας.
Αδειάζουμε γρήγορα στην παγωμένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για μερικές ώρες πριν ρίξουμε πάνω την κρέμα.
Για την επικάλυψη
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
Καθαρίζουμε και κόβουμε διαγώνια τις μπανάνες.
Ρίχνουμε τις μισές σε μια στρώση πάνω στο toffee και στις υπόλοιπες μπανάνες ρίχνουμε το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Προσθέτουμε σε μια στρώση την κρέμα και γαρνίρουμε με τις μπανάνες, σπασμένα μπισκότα και τρίμμα σοκολάτας.