Κλασικός συνδυασμός από μπανάνες και καραμέλα, στρωμένος σε τραγανή κρούστα από γεμιστά μπισκότα. Η σάλτσα toffee έχει παρόμοια γεύση και υφή με τη σάλτσα...

Κλασικός συνδυασμός από μπανάνες και καραμέλα, στρωμένος σε τραγανή κρούστα από γεμιστά μπισκότα. Η σάλτσα toffee έχει παρόμοια γεύση και υφή με τη σάλτσα καραμέλας, ωστόσο, η χρήση μαύρης ζάχαρης δίνει μια πιο ξηρή γεύση στη σάλτσα σε σχέση με την κρυσταλλική ζάχαρη.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
58

Για τη βάση

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 συσκ. μπισκότα γεμιστά
  • Για το toffee
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη, μαύρη μαλακή
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πρέζα ανθός αλατιού
  • Για την επικάληψη
  • 500 γρ. κρέμα 35% λιπαρά παγωμένη
  • 4-5 μπανάνες πολύ ώριμες
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 συσκ. μπισκότα
  • 50 γρ. σοκολάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Για τη βάση

    Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.

    Λιώνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει και τα ανακατεύουμε.

    Στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκ.

    Παγώνουμε τη βάση για 20′.

    Για τη σάλτσα καραμέλας (toffee)

    Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητική κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.

    Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και αφήνουμε να αρχίσει να σιγοβράζει ανακατεύοντας το τακτικά.

    Από την ώρα που θα αρχίσει να σιγοβράζει μετράμε 3′ βράσιμο.

    Θα πρέπει να πάρει σκούρο χρώμα καραμέλας.

    Αδειάζουμε γρήγορα στην παγωμένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.

    Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για μερικές ώρες πριν ρίξουμε πάνω την κρέμα.

    Για την επικάλυψη

    Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.

    Καθαρίζουμε και κόβουμε διαγώνια τις μπανάνες.

    Ρίχνουμε τις μισές σε μια στρώση πάνω στο toffee και στις υπόλοιπες μπανάνες ρίχνουμε το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

    Προσθέτουμε σε μια στρώση την κρέμα και γαρνίρουμε με τις μπανάνες, σπασμένα μπισκότα και τρίμμα σοκολάτας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται