Αυτή η συνταγή για βασιλόπιτα με καρύδι και σταφίδες είναι πραγματικά φανταστική. Τέλεια και ακαταμάχητη γεύση, χορταστική, μοναδικά γεμάτη και πλούσια...

Αυτή η συνταγή για βασιλόπιτα με καρύδι και σταφίδες είναι πραγματικά φανταστική. Τέλεια και ακαταμάχητη γεύση, χορταστική, μοναδικά γεμάτη και πλούσια σε υλικά, αυτή η βασιλόπιτα θα προμηνύσει έναν χρόνο γεμάτο με όλα τα καλά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
199

Για την βασιλόπιτα καρυδάτη

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 250 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 πορτοκάλια (χυμός)
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 1½ φλ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
  • 1/2 φλ. μαύρη σταφίδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βασιλόπιτα καρυδάτη

    Το καρύδι εδώ και αιώνες συμβολίζει την σοφία, τη γονιμότητα και τη μακροζωία. Και γι’ αυτό και η καρυδιά προσφερόταν στους ελληνικούς και ρωμαϊκούς γάμους σαν τέτοιο σύμβολο. Το δέντρο της καρυδιάς, υποδηλώνει επίσης δύναμη απέναντι στις αντιξοότητες, αλλά και ιδιοτέλεια επειδή τίποτα δεν φυτρώνει κάτω από αυτή.

    Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά.

    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι να κρεμώσει το μίγμα.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να το απορροφήσει.

    Στο χυμό πορτοκαλιού αραιώνουμε τη μαγειρική σόδα και τον προσθέτουμε στο μίξερ.

    Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι.

    Στη χαμηλή ταχύτητα ανακατέματος ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.

    Αμέσως μετά προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.

    Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 ή 32 εκ. αδειάζουμε τη βασιλόπιτα με καρύδια και σταφίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 45΄-50΄. (Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε ολόκληρη την πίτα από το ταψί, πρέπει πριν βάλουμε το μίγμα να στρώσουμε το ταψί –το οποίο έχουμε ήδη βουτυρώσει– με λαδόκολλα).

    Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.

    Τι ομορφότερο λοιπόν να ξεκινήσει ο χρόνος με τέτοιους συμβολισμούς στο τραπέζι μας. Θετικές σκέψεις και όμορφες ευχές να γεμίσουν το σπίτι μας, τις καρδιές μας και τις ζωές μας!  

    Μάθετε το μυστικό για την πιο αφράτη βασιλόπιτα και ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω γιορτινή συνταγή για γλυκό:

    μπακλαβάς ρολό
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται