Βασιλόπιτα πολίτικη
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι με το baking powder.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μίγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη μαστίχα, το ξύσμα και το κονιάκ.
Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε ένα ταψί 30 εκατοστών.
Αδειάζουμε το μίγμα.
Μπήγουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε την πολίτικη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη ή διακοσμούμε με μια από τις παρακάτω ιδέες.
Πριν δείτε το μυστικό μου για την πιο αφράτη βασιλόπιτα πάρτε ιδέες για υπέροχες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι σαν και τη παρακάτω.