Κανείς δε λέει “όχι” σε σάλτσα κιμά με ζυμαρικά. Φτιάξτο γιατί είναι εύκολο και μόλις μπεις στο σπίτι, το βάζεις στο τραπέζι σε 30 λεπτά.

Κανείς δε λέει “όχι” σε σάλτσα κιμά με ζυμαρικά. Φτιάξτο γιατί είναι εύκολο και μόλις μπεις στο σπίτι, το βάζεις στο τραπέζι σε 30 λεπτά.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
14

Για τις βίδες µε κιµά, φακές και γιαούρτι

  • 500 γρ. βίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελ. σκόρδο (κομμένο σε φέτες)
  • 1 καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 φλ. ψιλές φακές (βρασμένες)
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κλων. θυμάρι (φρέσκο)
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτ
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τις βίδες µε κιµά

    Βάζοντας πρώτα τις φακές σε κατσαρόλα με νερό να μισοβράσουν.

    Τις στραγγίζουμε.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για λίγα λεπτά, έως ότου αλλάξει χρώμα.

    Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο και τα αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά.

    Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τον πελτέ και τα μυρωδικά.

    Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά.

    Στο μεταξύ, βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό.

    Τις στραγγίζουμε.

    Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό.

    Τις ανακατεύουμε καλά.

    Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με τη σάλτσα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται