Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ BLUE CHEESE
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ BLUE CHEESE
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα μικρό ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C για 12 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε όσο είναι ακόμη ζεστά σε πετσέτα και τα τρίβουμε για να φύγει η φλούδα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ξίδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι, με ροή κλωστής, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από τα σικορέ και τα χωρίζουμε, κόβοντάς τα στη μέση αν είναι μεγάλα.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Πλένουμε τα αχλάδια (δεν τα ξεφλουδίζουμε), τα κόβουμε αρχικά στη μέση, για να αφαιρέσουμε την καρδιά και τα κουκούτσια τους, και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε τα αχλάδια στο μπολ με τα σικορέ και προσθέτουμε τα φουντούκια, το blue cheese σε τρίμματα και τη βινεγκρέτ.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με το ρόδι και με λίγα φύλλα βοτάνων ή φύτρες.
Tips
- Διατηρήστε τις σάλτσες σε γυάλινα βαζάκια μέσα στο ψυγείο και προσθέστε τις λίγο πριν το σερβίρισμα.