Χταπόδι ξυδάτο

Βραστό χταπόδι ξυδάτο, ο τέλειος μεζές με άρωμα, γεύση και ένταση. Προσέξτε το βράσιμο του χταποδιού και η επιτυχία είναι σίγουρη.

Εύκολη
0:50

8

5 λεπτά

45 λεπτά

χταποδι ξυδατο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Video

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε καθαρίζοντας το χταπόδι.
  2. Το πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει.
  3. Σε κατσαρόλα ίσα που να το χωράει, βάζουμε το χταπόδι τοποθετώντας το με την κουκούλα προς τα πάνω.
  4. Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί.
  5. Ρίχνουμε μέσα το δαφνόφυλλο και το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  6. Από την ώρα που θα πάρει βράση, περίπου για 40 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει (ανάλογα με το πόσο καλά είναι χτυπημένο).
  7. Όταν μαλακώσει, το βγάζουμε σε πιατέλα.

ΣΤΟ ΒΑΖΟ

  1. Όσο είναι ζεστό το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  2. Μόλις κρυώσει, με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μπουκιές.
  3. Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του.
  4. Ανακατεύουμε με προσοχή και το διατηρούμε στο ψυγείο καλά σκεπασμένο για πολλές εβδομάδες.
  5. Όταν το σερβίρουμε, το περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες ξίδι.
Απόρρητο