Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ CACIO E PEPE
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ CACIO E PEPE
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ CACIO E PEPE
- Για την παραδοσιακή ιταλική συνταγή Cacio e pepe ξεκινάμε βράζωντας τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι και προσθέτουμε το χοντροαλεσμένο πιπέρι.
- Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το πιπέρι να ζεσταθεί και να βγάλει τα αρώματα του για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε 1 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι με το πιπέρι.
- Αφήνουμε να πάρει βράση.
- Πιάνουμε τα ζυμαρικά με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το νερό και το πιπέρι.
- Κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του τηγανιού και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν και να αποβάλουν το άμυλο τους για 1,5 με 2 λεπτά.
- Βάζουμε το τριμμένο τυρί σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τα ζυμώνουμε να γίνουν πάστα.
- Προσθέτουμε 1/2 κουτάλα νερό βραστό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε να κρεμώσει το τυρί.
- Όλο μαζί το ρίχνουμε στα ζυμαρικά στο τηγάνι.
- Με τσιμπίδα κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του τηγανιού.
- Σε αυτή τη φάση γύρω από τα μακαρόνια έχει δημιουργηθεί κρεμώδης σάλτσα τυριού.
- Σερβίρουμε αμέσως στάζοντας σταγόνες ελαιόλαδο και έξτρα πιπέρι.
- Είστε λάτρεις των μακαρονάδων; Εδώ σας έχω τις καλύτερες μακαρονάδες να φτιάξετε και να απολαύσετε και μόνοι σας, και με τους αγαπημένους σας!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ