Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ
- Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα.
- Βράζουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.
- Αν έχουμε θερμόμετρο πρέπει το μέλι να φτάσει στους 118°C.
- Αν δεν έχουμε θερμόμετρο για να τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο , ρίχνουμε λίγες σταγόνες σε ένα πιάτο με νερό.
- Αν οι σταγόνες γίνουν σαν μαλακή καραμέλα είναι έτοιμο.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ
- Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ.
- Πασπαλίζουμε με το κακάο και την κανέλα.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μέλι στο μπολ με το ταχίνι.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις το μέλι μέχρι να το απορροφήσει όλο το ταχίνι.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Όσο ανακατεύουμε θα δούμε ότι γίνεται πιο σφιχτό.
- Όταν πλέον έχει πέσει η θερμοκρασία από το μείγμα μας και μπορούμε να πιάσουμε με το χέρι, συνεχίζουμε να διπλώνουμε-ζυμώνουμε.
- Τέλος προσθέτουμε λίγους ξηρούς καρπούς και ζυμώνουμε.
- Πασπαλίζουμε ένα μικρό μπολ με λίγους ξηρούς καρπούς.
- Μέσα στο μπολ βάζουμε το μείγμα και πιέζουμε καλά να κολλήσει στους ξηρούς καρπούς και να ισιώσει η επιφάνεια του.
- Τον αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στον πάγκο μας να σταθεί και να κρυώσει τελείως.
- Τον ξεφορμάρουμε και τον κόβουμε σε μπουκιές.
- Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.