Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ
- Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα.
 - Βράζουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.
 - Αν έχουμε θερμόμετρο πρέπει το μέλι να φτάσει στους 118°C.
 - Αν δεν έχουμε θερμόμετρο για να τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο , ρίχνουμε λίγες σταγόνες σε ένα πιάτο με νερό.
 - Αν οι σταγόνες γίνουν σαν μαλακή καραμέλα είναι έτοιμο.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ
- Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ.
 - Πασπαλίζουμε με το κακάο και την κανέλα.
 - Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό μέλι στο μπολ με το ταχίνι.
 - Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
 - Συνεχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις το μέλι μέχρι να το απορροφήσει όλο το ταχίνι.
 - Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
 - Όσο ανακατεύουμε θα δούμε ότι γίνεται πιο σφιχτό.
 - Όταν πλέον έχει πέσει η θερμοκρασία από το μείγμα μας και μπορούμε να πιάσουμε με το χέρι, συνεχίζουμε να διπλώνουμε-ζυμώνουμε.
 - Τέλος προσθέτουμε λίγους ξηρούς καρπούς και ζυμώνουμε.
 - Πασπαλίζουμε ένα μικρό μπολ με λίγους ξηρούς καρπούς.
 - Μέσα στο μπολ βάζουμε το μείγμα και πιέζουμε καλά να κολλήσει στους ξηρούς καρπούς και να ισιώσει η επιφάνεια του.
 - Τον αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στον πάγκο μας να σταθεί και να κρυώσει τελείως.
 - Τον ξεφορμάρουμε και τον κόβουμε σε μπουκιές.
 - Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου.
 









