Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και το χυμό λεμονιού, στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3΄.
- Προσθέτουμε το γάλα και το χυμό και χτυπάμε για ακόμη μισό λεπτό.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- Τρίβουμε τα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε το βούτυρο που έχουμε λιώσει με το μέλι και ρίχνουμε τα μπισκότα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα για 5-7 λεπτά να αφρατέψει. Δεν αγχωνόμαστε αν δείχνει κομμένο.
- Προσθέτουμε την άχνη κοσκινισμένη και χτυπάμε για ακόμη 5′ ξεκινώντας από πολύ χαμηλή ταχύτητα και δυναμώνοντας σταδιακά.
- Προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
- Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου σε φαρμάκια για cupcakes και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ή με ένα κουτάλι,
- Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ζύμη στο καθένα και ψήνουμε στους 180ºC για περίπου 18′.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και στολίζουμε το κέικ μας.
- Πρέπει να δοκιμάσετε και την βασική συνταγή για Cupcakes (καπκεις) για να τα κάνετε αφράτα και ζουμερά.