• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
16

Υλικά

  • Μερίδες 24 τμχ
  • Για τα κέικ
  • 125 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 135 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ)
  • 2 αβγά μεγάλα (σε θερμ. δωμ)
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. γάλα
  • Για την κρέμα τυριού
  • 75 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ)
  • 120 γραμ. μασκαρπόνε (σε θερμ. δωμ)
  • 400 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • Για τη μπισκοτένια βάση
  • 50 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ)
  • 120 γραμ. τριμμένο μπισκότο
  • μέλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κέικ

    Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και το χυμό λεμονιού, στον κάδο του μίξερ και  χτυπάμε  σε μέτρια ταχύτητα για 2-3΄.

    Προσθέτουμε το γάλα και το χυμό και χτυπάμε για ακόμη μισό λεπτό.

    Για τη βάση

    Τρίβουμε τα μπισκότα.

    Ανακατεύουμε το βούτυρο που έχουμε λιώσει με το μέλι και ρίχνουμε τα μπισκότα.

    Για την κρέμα τυριού

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα για 5-7 λεπτά να αφρατέψει. Δεν αγχωνόμαστε αν δείχνει κομμένο.

    Προσθέτουμε την άχνη κοσκινισμένη και χτυπάμε για ακόμη 5′ ξεκινώντας από πολύ χαμηλή ταχύτητα και δυναμώνοντας σταδιακά.

    Προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

    Για τη συναρμολόγηση

    Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου σε φαρμάκια για cupcakes και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ή με ένα κουτάλι,

    Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ζύμη στο καθένα και ψήνουμε στους 180ºC για περίπου 18′.

    Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και στολίζουμε το κέικ μας.

    Πρέπει να δοκιμάσετε και την βασική συνταγή για Cupcakes (καπκεις) για να τα κάνετε αφράτα και ζουμερά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται