Cheeseburger απο την Αργυρω.

Cheeseburger απο την Αργυρω.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
34

Για τα ψωμάκια

  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 4 + 1/2 φλ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κύβο ξερή μαγιά 25 γρ. ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 αβγό
  • Λίγο σουσάμι ή σπόρους

Για τo burger

  • 1 kg μοσχαρίσιο κιμά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φέτ. cheddar ή τυρί της επιλογής σας
  • 6 ψωμάκια για hamburger
  • Ντομάτα σε φέτες
  • Δροσερά φύλλα μαρουλιού
  • Κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • Μαγιονέζα
  • Μουστάρδα
  • Κέτσαπ
  • Λίγο κρύο νερό για το πλάσιμο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψήνουμε τα brioche σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

    Ψήνουμε τα burger 4΄- 5΄από κάθε πλευρά.

    Για το cheeseburger

    Ετοιμάζουμε το bbq και λαδώνουμε τη σχάρα.

    Βάζουμε τον κιμά σε μπολ.

    Βρέχουμε τα χέρια με νερό και χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μέρη.

    Πλάθουμε 6 burger, με πάχος 2-1/2 εκ. Δεν πιέζουμε τον κιμά, για να γίνουν αφράτα τα burger (όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε τόσο το καλύτερο).

    Αλατοπιπερώνουμε γύρω γύρω και πατάμε για να γίνει βαθούλωμα με τo δάχτυλο στο κέντρο κάθε burger.

    Βάζουμε τα burger στη σχάρα, με το βαθούλωμα προς τα πάνω, και ψήνουμε για 4-5 λεπτά κάθε πλευρά τους, γυρνώντας τα μόνο μια φορά.

    Τα τελευταία δυο λεπτά του ψησίματος ακουμπάμε από μια φέτα τυρί πάνω σε κάθε burger  για να λιώσει.

    Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και με την κομμένη πλευρά τα ακουμπάμε στην σχάρα για 2 λεπτά.

    Βάζουμε το burger στο ψωμί και από πάνω τα λαχανικά.

    Σκεπάζουμε το burger με το ψωμί και σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.

    Σερβίρουμε με αγγουράκια τουρσί και τσιπς πατάτας.

    Για να είναι η απόλαυση ολοκληρωμένη, συνοδέψτε το cheeseburger με ψωμάκια brioche με αυτή τη σαλάτα:

    Με τι σαλάτα θα συνοδεύατε το burger σας

    Κάτι μαγειρεύεται