"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για το μπισκότο
  • 150 γραμ. μπισκότα digestive (αλεσμένα σε τρίμματα)
  • 2 κ.σ. γεμάτες λιωμένο βούτυρο
  • λίγο ξύσμα λάιμ
  • 6 κ.σ. χυμό φράουλας
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό φράουλες (κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές)
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • χυμό από μισό λάιμ
  • 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. κορν φλαόυρ (διαλυμένο σε λίγο νερό)
  • Για την κρέμα τυριού
  • 2 φύλλα ζελατίνα
  • 1 κ.γλ. χυμό λάιμ
  • 2 κ.γλ. νερό
  • 400 γραμ. τυρί κρέμα
  • 250 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γλ υγρή βανίλια
  • Για το σερβίρισμα
  • φύλλα δυόσμου

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Cheesecake της τεμπελας

    Cheesecake της τεμπελας

    με φραουλα. Αυτό το ευκολο τσιζκεικ φραουλα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ξεκινάμε με απλά βήματα το cheesecake με φραουλα της τεμπελας.

    Για το μιγμα

    • Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά για το μπισκότο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
    • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση.
    • Κρατάμε τα 2/3 από τις φράουλες χωριστά για το εύκολο τσιζκεικ.
    • Βάζουμε σε κατσαρόλα το 1/3 από τις φράουλες και προσθέτουμε το χυμό, το κορν φλαουρ, τη ζαχαρη και το νερο.
    • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα.
    • Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες για το cheesecake της τεμπελας.
    • Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
    • Αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν καλά για το ευκολο τσιζκεικ.

    Για την κρέμα τυριού

    • Μουλιάζουμε τη ζελατινη για 5΄σε κρύο νερό να φουσκώσει για το ευκολο τσιζκεικ.
    • Ζεσταίνουμε το νερό με το χυμό. Στύβουμε τη ζελατίνη και τη διαλύουμε στο καυτό νερό.
    • Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρουχο γαλα σε μίξερ χειρός μεσαίας ταχύτητας, να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαουρτι για το cheesecake φραουλα.
    • Τέλος, ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνη και τη βανιλια ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.
    • Σε ένα διάφανο μπολ, στενό και ψηλό, κάνουμε στρώση το μπισκότο, μετά βάζουμε την κρέμα τυριού και τέλος κάνουμε στρώση τη φραουλα.
    • Παγώνουμε για μερικές ώρες.
    • Γαρνίρουμε το cheesecake της τεμπελας με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

    Αν σας άρεσε αυτό το ευκολο τσιζκεικ και φραουλα, δείτε και την παρακάτω πανεύκολη συνταγή για τσιζκέικ σε ποτηρι

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×