Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ (CHILI CON CARNE)
ΓΙΑ ΤΑ CORN CHIPS
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ (CHILI CON CARNE)
ΓΙΑ ΤΑ CORN CHIPS
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ, στάζουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το φαγητό.
- Ροδίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά για 5′-6′ να γίνει τραγανό.
- Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Το θρυμματίζουμε.
- Πετάμε όλο το λίπος και κρατάμε μόνο μια κουταλιά, σε δυνατή φωτιά.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
- Ροδίζουμε τον κιμά για 8′ διαλύοντας τον σε μικρά κομματάκια.
- Τον κρατάμε σε πιατέλα για το τσίλι κον κάρνε.
- Σε 1 κ.σ. λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα αφήνουμε για 4′-5′ σε μέτρια φωτιά να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ρίγανη και τον πελτέ.
- Τρίβουμε και ψήνουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με την μπύρα.
- Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Ξαναβάζουμε τον ψημένο κιμά στα υλικά.
- Προσθέτουμε το κακάο, τις ντομάτες, το ζωμό βοδινού, τα φασόλια και λίγο νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
- Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα μέχρι να πυκνώσει πολύ η σάλτσα για το τσίλι κον κάρνε και να δέσει καλά.
- Ρίχνουμε ταμπάσκο και προσθέτουμε αλάτι.
- Μοιράζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με τρίμματα τραγανό μπέικον, τυρί τριμμένο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και γιαούρτι.
- Σερβίρουμε με ψημένες τορτίγιες ή corn chips.
ΓΙΑ ΤΑ CORN CHIPS
- Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών στο ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε τις τορτίγιες και σπάμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο να τραγανίσουν.