• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
17
  • 1 συσκευασία κρουασάν βουτύρου
  • 6 αβγά
  • 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 γάλα εβαπορέ 400 γρ.
  • 2 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 1/4 κ.γ. αλάτο
  • 100 γρ
  • σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
  • άχνη για γαρνίρισμα
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
  • Για τη γκανάζ σοκολάτας
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ρούμι
  • 1 κ.γ. μέλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα κρουασάν βουτύρου

    Για το ψήσιμο

    Σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να κάνει σώμα το γλυκό μας ,να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.

    Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να γίνουν χλιαρά.

    Για τη γκανάζ

    Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε μπολ.

    Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει την ρίχνουμε στην σοκολάτα.

    Αφήνουμε 1′ κι ανακατεύουμε από το κέντρο με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία πυκνή και γυαλιστερή σοκολατένια γκανάζ.

    Τέλος, προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.

    Ανακατεύουμε.

    Περιχύνουμε το chocoholic κρουασάν, με την γκανάζ κι αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

    Αχνίζουμε το πιάτο με λίγη άχνη.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται