Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα.
- Βάζουμε σε μπολ τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τη μελιτζάνα και τις ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό).
- Τα ανακατεύουμε και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα.
- Ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά, να μαραθούν ελαφρά.
- Ψιλοκόβουμε τα καθαρισμένα λουκάνικα.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά να μαραθούν ελαφρά, χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ψημένα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά με το βρασμό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.