Χριστουγεννιάτικη σαλάτα
Φτιάχνουμε πρώτα το τραγανό προσούτο.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Αραδιάζουμε τις φέτες προσούτο και τις ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 10 λεπτά να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα.
Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους.
Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά σε πιατέλα.
Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
Προσθέτουμε το ρόδι.
Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά.
Σπάμε το τραγανό προσούτο σε χοντρά κομμάτια.
Γαρνίρουμε την πράσινη χριστουγεννιάτικη σαλάτα με τα τραγανά τσιπς από προσούτο.
Προσθέτουμε τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τέλος ρίχνουμε τις φλούδες (καρούλια) παρμεζάνας.