Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
- Για το χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα!
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
- Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά και ελαφρά να διαλυθούν.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το χταπόδι.
- Αφήνουμε να αλλάξει χρώμα για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τα υγρά και τα μυρωδικά.
- Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι.
- Το φαγητό θα κατεβάσει πολλά ζουμάκια, γι’ αυτό όταν το χταπόδι μαλακώσει καλά, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε δυνατά για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το μέλι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το χταπόδι με τη δεμένη σάλτσα και ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες.
- Μάθετε και όλα τα μυστικά για να χειρίζεστε και να μαγειρεύετε σωστά το χταπόδι.