• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
499
  • 1 χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό (κομμένο σε μπουκιές)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 10 μέτρια ξερά κόκκινα κρεμμύδια χαραγμένα στα 4 (όχι μέχρι κάτω)
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 μεγάλη ώριμη και σφιχτή ντομάτα
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χταποδι κρασάτο στην κατσαρόλα

    Για το χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα!

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

    Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά και ελαφρά να διαλυθούν.

    Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το χταπόδι.

    Αφήνουμε να αλλάξει χρώμα για  λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε τα υγρά και τα μυρωδικά.

    Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι.

    Το φαγητό θα κατεβάσει πολλά ζουμάκια, γι’ αυτό όταν το χταπόδι μαλακώσει καλά, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε δυνατά για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

    Προσθέτουμε το μέλι και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Σερβίρουμε το χταπόδι με τη δεμένη σάλτσα και ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες.

    Μάθετε και όλα τα μυστικά για να χειρίζεστε και να μαγειρεύετε σωστά το χταπόδι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται