"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό (κομμένο σε μπουκιές)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 10 μέτρια ξερά κόκκινα κρεμμύδια χαραγμένα στα 4 (όχι μέχρι κάτω)
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 μεγάλη ώριμη και σφιχτή ντομάτα
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Χταποδι κρασάτο στην κατσαρόλα

    Για το χταποδι κρασάτο στην κατσαρολα!

    Ζεσταίνουμε το λαδι σε κατσαρολα και προσθέτουμε τα κρεμμυδια.

    Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά και ελαφρά να διαλυθούν.

    Πασπαλίζουμε με τη ζαχαρη και ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το χταποδι.

    Αφήνουμε να αλλάξει χρώμα για  λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε τα υγρά και τα μυρωδικά.

    Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσει το χταποδι.

    Το φαγητό θα κατεβάσει πολλά ζουμάκια, γι’ αυτό όταν το χταποδι μαλακώσει καλά, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε δυνατά για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.

    Προσθέτουμε το μελι και το πιπερι.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Σερβίρουμε το χταποδι με τη δεμένη σάλτσα και ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες.

    Μάθετε και όλα τα μυστικά για να χειρίζεστε και να μαγειρεύετε σωστά το χταπόδι.

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×