Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΠΛΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΠΛΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός τα αβγά για 8-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ούζο, το λάδι, τη σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι σταδιακά για να δούμε πόσο θα τραβήξει τελικά η ζύμη.
- Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει σχετικά σφιχτή, σταθερή και να ξεκολλάει από τα δάχτυλα, πασπαλίζοντας, αν χρειαστεί, με λίγο αλεύρι.
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.
- Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και ανοίγουμε πολύ λεπτά ισάριθμα φύλλα, είτε με τον πλάστη είτε στη μηχανή ζυμαρικών.
- Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι μόνο όταν είναι αναγκαίο, για να μη γίνουν σκληρές οι δίπλες.
- Ακουμπάμε τα ανοιγμένα λεπτά φύλλο σε καθαρό τραπεζομάντιλο και κόβουμε το καθένα σε τέσσερα μακρόστενα κομμάτια.
ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά το λάδι.
- Ρίχνουμε ένα κομμάτι ζύμης στο τηγάνι και, μόλις αρχίσουν σχηματίζονται φουσκάλες στην επιφάνειά του, το γυρνάμε με δύο πιρούνια από την άλλη και το στρίβουμε να τυλιχτεί σε δίπλα.
- Βυθίζουμε ελαφρά τη δίπλα στο καυτό λάδι και, μόλις πάρει χρυσό χρώμα, τη βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
- Κατά τον ίδιο τρόπο, φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες δίπλες και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το λεμόνι και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Διατηρώντας ζεστό το σιρόπι σε σταθερά χαμηλή φωτιά, βουτάμε μέσα τις δίπλες, μία μία. Όταν τις μελώσουμε όλες, τις πασπαλίζουμε κανέλα και καρύδια.