Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός τα αβγά για 8-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ούζο, το λάδι, τη σόδα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι σταδιακά για να δούμε πόσο θα τραβήξει τελικά η ζύμη.
Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει σχετικά σφιχτή, σταθερή και να ξεκολλάει από τα δάχτυλα, πασπαλίζοντας, αν χρειαστεί, με λίγο αλεύρι.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια και ανοίγουμε πολύ λεπτά ισάριθμα φύλλα, είτε με τον πλάστη είτε στη μηχανή ζυμαρικών.
Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι μόνο όταν είναι αναγκαίο, για να μη γίνουν σκληρές οι δίπλες.
Ακουμπάμε τα ανοιγμένα λεπτά φύλλο σε καθαρό τραπεζομάντιλο και κόβουμε το καθένα σε τέσσερα μακρόστενα κομμάτια.
Στο τηγάνι
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι και σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά το λάδι.
Ρίχνουμε ένα κομμάτι ζύμης στο τηγάνι και, μόλις αρχίσουν σχηματίζονται φουσκάλες στην επιφάνειά του, το γυρνάμε με δύο πιρούνια από την άλλη και το στρίβουμε να τυλιχτεί σε δίπλα.
Βυθίζουμε ελαφρά τη δίπλα στο καυτό λάδι και, μόλις πάρει χρυσό χρώμα, τη βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
Κατά τον ίδιο τρόπο, φτιάχνουμε και τις υπόλοιπες δίπλες και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Το Σιρόπι
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το λεμόνι και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Διατηρώντας ζεστό το σιρόπι σε σταθερά χαμηλή φωτιά, βουτάμε μέσα τις δίπλες, μία μία. Όταν τις μελώσουμε όλες, τις πασπαλίζουμε κανέλα και καρύδια.