Εκτελεση
Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές .
Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα, αν οι ντομάτες έχουν κοτσάνι το αφήνουμε επάνω για περισσότερο άρωμα.
Η γέμιση
Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της ντομάτας.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το πλιγούρι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μισό ελαιόλαδο.
Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Στο ταψί
Γεμίζουμε τις ντομάτες και πιπεριές κατά τα 3/4.
Σκεπάζουμε με το καπάκι τους αντίστοιχα τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε ανάμεσα τους
Ψησιμο-χρονος
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
Βήμα 2
Βήμα 3