Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Video
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
- Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα, αν έχουν κοτσάνι το αφήνουμε επάνω για περισσότερο άρωμα.
Η ΓΕΜΙΣΗ
- Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μισό ελαιόλαδο.
- Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
ΣΤΟ ΤΑΨΙ
- Γεμίζουμε τα λαχανικά μας κατά τα 3/4.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι τους.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τη πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε ανάμεσα τους
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.