Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τη συσκευασία και στραγγίζουμε το βύσσινο σε σουρωτήρι, κρατώντας το χυμό του.
- Διαλύουμε το κορν φλαουρ στο χυμό βύσσινο και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε όσο βράζει και αφήνουμε 2-3′ να δέσει.
- Αφού δέσει το σιρόπι και γίνει παχύρευστο, τότε προσθέτουμε και τα στραγγισμένα βύσσινα. Ανακατεύουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 1′.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σάλτσα βύσσινο.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα βύσσινο, για να γαρνίρουμε cheesecake, τούρτες, κέικ κλπ. Η γεύση της θα απογειώσει όλα σας τα γλυκά!
- Τη φτιάχνουμε την ώρα ακριβώς που τη χρειαζόμαστε να γαρνίρουμε τα γλυκά μας, γιατί αν σταθεί στο ψυγείο σφίγγει και δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε εύκολα.
- Ζάχαρη δεν βάζω, γιατί η οξύτητα της κάνει αντίθεση με την γλύκα του cheesecake που είναι υπέροχη. Εγώ την προτιμώ άγλυκη, αν όμως θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη κατά βούληση