Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα φύλλα δυόσμου και τα χτυπάμε στο γουδί με το αλάτι, να πολτοποιηθούν.
- Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την πολτοποίηση μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή πάστα.
- Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο, μέχρι να λιώσει, και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4–5 λεπτά να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και να γίνει διάφανο για 1–2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε 1 φλιτζ. ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί και να στεγνώσει το ρύζι.
- Συνεχίζουμε κατά αυτό τον τρόπο ρίχνοντας 1 φλιτζ. ζωμό τη φορά.
- Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τον αρακά και τα φασολάκια και συνεχίζουμε τη διαδικασία με το ζωμό μαγειρεύοντας για 10 λεπτά επιπλέον, μέχρι το ρύζι να είναι al dente.
- Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία.
- Εκτός φωτιάς, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και το πέστο δυόσμου.
- Ανακατεύουμε και αμέσως μοιράζουμε το ριζότο σε ρηχά πιάτα.
- Γαρνίρουμε το κάθε πιάτο με μία κουταλιά γιαούρτι το οποίο θα λιώσει με τη ζέστη του φαγητού και θα μετατραπεί σε κρέμα.
- Τρίβουμε πιπέρι και απολαμβάνουμε.