Εύκολη κρέμα λεμονιού

Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
  • 1⅓ φλ. ζάχαρη
  • 125 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια (σε θερμ. δωμ.)
  • 1/2 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • Για τη φύλαξη
  • 2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
  • 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών

Εύκολη κρέμα λεμονιού

Για την κρέμα λεμονιού, διαλέγουμε ακέρωτα λεμόνια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά.

Τα ξύνουμε με μια ξύστρα.

Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να χρησιμοποιήσουμε και τον χυμό τους.

Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν.

Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς.

Την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για την σωστή συντήρηση της κρέμας λεμονιού

Γεμίζουμε τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω.

Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα.

Με την έυκολη κρέμα λεμόνι, γεμίζουμε κέικ ή τούρτες, γαρνίρουμε τάρτες ή την αλείφουμε πάνω σε ψωμί και σε μπισκοτάκια σαν τα παρακάτω:

https://www.argiro.gr/recipe/eukoli-krema-lemoniou/