Εκτέλεση
Θα χρησιμοποιήσουμε ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση, 23 εκ.
Απλώνουμε το φύλλο τάρτας στην ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 12΄-15΄, να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα λεμονιού
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 φλ. ζάχαρη με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα και το νερό.
Τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τα στερεά υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να δέσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τα υλικά.
Μόλις πάρει βράση το αφήνουμε στη φωτιά για 1΄. Το αποσύρουμε.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας και τέλος ρίχνουμε το βούτυρο.
Αφήνουμε 10΄ να κρυώσει η κρέμα λεμονιού.
Απλώνουμε την κρέμα στην ψημένη τάρτα και την παγώνουμε για 2 ώρες, να σφίξει.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη χτυπώντας τη μαρέγκα με το μίξερ μέχρι να γυαλίσει και να στέκεται. Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την τέλεια μαρέγκα.
Με ένα πιρούνι χαράζουμε την κρέμα λεμονιού να κάνει αγριάδες.
Με κουτάλι γεμίζουμε την τάρτα με τη μαρέγκα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 5΄, να ροδίσει η μαρέγκα.