• προετοιμασία 25 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
366
  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • Για την κρέµα λεµονιού
  • 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1/2 κ.γλ. κιτρινόριζα (προαιρετικά)
  • 200 ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 3 ακέρωτα λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • κομμένο σε κομματάκια
  • Για το σερβίρισµα
  • ζάχαρη άχνη
  • χτυπημένη κρέμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την τάρτα

    Για την τάρτα λεμόνι, ετοιµάζουµε πρώτα και ψήνουµε τη ζύμη σύµφωνα µε τη βασική συνταγή για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Αφού ψηθεί την αφήνουµε να κρυώσει.

    Για την κρέµα λεμόνι

    Βάζουµε σε κατσαρόλα µε χοντρή βάση τα χτυπηµένα αυγά. Προσθέτουµε το ξύσµα, το χυµό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ.

    Ανακατεύουµε µε σύρµα όλα τα υλικά και βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά.

    Απαιτείται συνεχές ανακάτεµα µε το σύρµα, ώσπου να δέσει η κρέµα, περίπου 8΄.

    Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέµα, χαµηλώνουµε αρκετά τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσει για 1΄.

    Αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε για 15΄ να κρυώσει η κρέµα. Ανακατεύουµε κατά διαστήµατα.

    Αδειάζουµε την κρέμα λεμόνι στην ψηµένη τάρτα. Στρώνουµε την επιφάνεια και αφήνουµε να κρυώσει τελείως.

    Την παγώνουµε στο ψυγείο.

    Σερβίρουμε µε πασπαλίζοντάς τη µε άχνη ζάχαρη και λίγη χτυπηµένη κρέμα ή παγωτό βανίλια.

    Για να γίνει τέλεια η κρέμα λεμόνι, το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Αν ξεχάσατε να το βγάλετε ψυγείο δείτε εδώ πώς να το μαλακώσετε στο λεπτό.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται