Εκτέλεση
Αυτή η συνταγή για σαρλοτ με φράουλες, είναι η πιο εύκολη τούρτα φράουλα με σαβαγιάρ, το ωραιότερο ανοιξιάτικο γλυκό για γιορτές και γενέθλια, αλλά και για όλες τις περιστάσεις. Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε ακριβώς δέκα λεπτά!
Κρατάμε 1/2 φλ. από τη μαρμελάδα και βάζουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε το κονιάκ και το νερό να αραιώσει.
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και με σύρμα τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι μαρμελάδα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Η κρέμα πρέπει να είναι λεία και απαλή. Παίρνει ελαφρά ροζ χρώμα.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός την παγωμένη κρέμα σε παχύρευστη μορφή.
Ριχνουμε 2-3 κ.σ. χτυπημένη κρέμα στα τυριά, απαλά ανακατεύουμε να αραιώσει και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
Ανακατεύουμε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα να ενωθούν τα δύο μείγματα.
Βουτυρώνουμε φόρμα 22 εκ. (δαχτυλίδι).
Ντύνουμε γύρω γύρω με σαβαγιάρ και τη βάση της φόρμας.
Αλείφουμε τη βάση και τα μπισκότα στο πλάι με ένα πινέλο με την υγρή μαρμελάδα.
Κόβουμε στη μέση τις μισές φράουλες.
Αδειάζουμε τη μισή κρέμα στη φόρμα.
Κάνουμε μια στρώση μπισκότα, αλείφουμε με μαρμελάδα και κάνουμε μια στρώση κομμένες φράουλες.
Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στην τούρτα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο 5-6 ώρες.
Για να σερβίρουμε την τούρτα σαρλοτ γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της με κατακόκκινες φράουλες και φύλλα δυόσμου.
Αχνίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.
Αν βιάζεστε να την απολαύσετε, παγώστε την για λίγο στην κατάψυξη απλά να σταθεροποιηθεί.
Διαβάστε εδώ και όλα τα μυστικά για να διαλέξετε και να συντηρήσετε σωστά τις φρέσκες φράουλες.
Θέλετε περισσότερες συνταγές για φανταστικές τούρτες; Σας τις έχω όλες εδώ!