"
Σαρλότ με φράουλες. Η πιο εύκολη συνταγή για τούρτα φράουλα με σαβαγιάρ. Φτιάξε το ωραιότερο ανοιξιάτικο γλυκό ακριβώς σε δέκα...

Σαρλότ με φράουλες. Η πιο εύκολη συνταγή για τούρτα φράουλα με σαβαγιάρ. Φτιάξε το ωραιότερο ανοιξιάτικο γλυκό ακριβώς σε δέκα λεπτά!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το σαρλότ με φράουλες

  • 250 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ανθότυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
  • 2 συσκ. μπισκότα σαβαγιάρ δίχρωμα βανίλια σοκολάτα
  • 500 γρ. φρέσκες ώριμες και γερές φράουλες
  • Για το γαρνίρισμα
  • Φύλλα δυόσμου

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αυτή η συνταγή για σαρλότ με φράουλες, είναι η πιο εύκολη τούρτα φράουλα με σαβαγιάρ, το ωραιότερο ανοιξιάτικο γλυκό για γιορτές και γενέθλια, αλλά και για όλες τις περιστάσεις. Για να το φτιάξουμε χρειαζόμαστε ακριβώς δέκα λεπτά!

    Για το σαρλότ με φράουλες

    Κρατάμε 1/2 φλ. από τη μαρμελάδα και βάζουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί.

    Προσθέτουμε το κονιάκ και το νερό να αραιώσει.

    Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και με σύρμα τα ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το μισό φλιτζάνι μαρμελάδα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.

    Η κρέμα πρέπει να είναι λεία και απαλή.

    Παίρνει ελαφρά ροζ χρώμα.

    Χτυπάμε με μίξερ χειρός την παγωμένη κρέμα σε παχύρευστη μορφή.

    Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. χτυπημένη κρέμα στα τυριά, απαλά ανακατεύουμε να αραιώσει και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη.

    Ανακατεύουμε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα να ενωθούν τα δύο μείγματα.

    Βουτυρώνουμε φόρμα 22 εκ. (δαχτυλίδι).

    Ντύνουμε γύρω γύρω με σαβαγιάρ και τη βάση της φόρμας.

    Αλείφουμε τη βάση και τα μπισκότα στο πλάι με ένα πινέλο με την υγρή μαρμελάδα.

    Κόβουμε στη μέση τις μισές φράουλες.

    Αδειάζουμε τη μισή κρέμα στη φόρμα.

    Κάνουμε μια στρώση μπισκότα, αλείφουμε με μαρμελάδα και κάνουμε μια στρώση κομμένες φράουλες.

    Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στην τούρτα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο 5-6 ώρες.

    Διαφήμιση

    Για το σερβίρισμα

    Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της με κατακόκκινες φράουλες και φύλλα δυόσμου.

    Αχνίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.

    Αν βιάζεστε να την απολαύσετε, παγώστε την για λίγο στην κατάψυξη απλά να σταθεροποιηθεί.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×