Το εξοχικό καλό είναι να το βάλουμε στο τραπέζι σαν πακέτο και να το ανοίξουμε μόλις σερβίρουμε, γιατί έτσι διατηρείται ζεστό το κρέας και συγχρόνως...

Το εξοχικό καλό είναι να το βάλουμε στο τραπέζι σαν πακέτο και να το ανοίξουμε μόλις σερβίρουμε, γιατί έτσι διατηρείται ζεστό το κρέας και συγχρόνως αναδίδονται απίθανες μυρωδιές και έχει υπέροχο ζουμάκι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 4 ώρες
127

Για το εξοχικό

  • 10 μερίδες κρέας (κατσικάκι ή αρνάκι)
  • 2 μεγάλες πιπεριές
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 500 γρ. κεφαλοτύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 λαδόκολλες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε πρώτα και στραγγίζουμε καλά το κρέας.

    Το βάζουμε πάνω στις λαδόκολλες (όχι στη μέση, λίγο πιο κάτω) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Κόβουμε με μαχαίρι το τυρί σε χοντρά κομμάτια σαν σπιρτόκουτο και τα σφηνώνουμε στο κρέας, προσέχοντας να μην ακουμπάει στο χαρτί.

    Κόβουμε τα λαχανικά στα τέσσερα και τα τοποθετούμε πάνω στο κρέας.

    Μαζεύουμε λίγο το μείγμα για το εξοχικό σαν λοφάκι και το τυλίγουμε σε πακέτο με το κλείσιμο στον πάτο του ταψιού.

    Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 200οC για 2-3 ώρες.

    Αν θέλουμε να δούμε αν είναι έτοιμο κάνουμε μια τρύπα με μαχαίρι στο επάνω μέρος του πακέτου και δοκιμάζουμε.

    Συνοδέψτε το πεντανόστιμο εξοχικό σας με την πολίτικη σαλάτα και τις φανταστικές πατάτες φούρνου με μπύρα.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται