Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Γκριλιέρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Το βάζουμε σε σακούλα τροφίμων.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30′. Όσο πιο πολύ αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει.
- Το ψήνουμε σε γκριλιέρα 4′-5′ από κάθε πλευρά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν.
- Στύβω το χυμό του λάιμ στα λαχανικά.
Για τα λαχανικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με πιρούνι. Δείτε εδώ πώς να καθαρίσετε εύκολα το αβοκάντο.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε και παγώνουμε.
- Τυλίγουμε τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 5′ στους 200ºC να ζεσταθούν αλλά όχι να ξεραθούν.
- Τις γεμίζουμε με κοτόπουλο, γουακαμόλε, λαχανικά γιαούρτι και τυρί, τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.
- Αγαπάτε την μεξικάνικη κουζίνα; Εδώ θα βρείτε περισσότερες πεντανόστιμες μεξικάνικες συνταγές!