Φανουρόπιτα μάφινς
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα κανελογαρίφαλα.
Με σύρμα δουλεύουμε το μείγμα με γρήγορες κινήσεις για 1’.
Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο λάδι.
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του και με το σύρμα ανακατεύουμε να γίνει χυλός.
Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι κι αναδιπλώνουμε τα μάφινς φανουρόπιτα.
Σε ατομικά φορμάκια για muffins ισομοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 20’, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Δοκιμάστε να φτιάξετε τα Φανουρομάφινς και θα τα φτιάχνετε συνέχεια για πρωινό, για το σχολείο, για κάθε ώρα της ημέρας.
Μάθε για τις θερμίδες της φανουρόπιτας εδώ.