Αφράτες ατομικές φανουρόπιτες σε 5’. Εύκολη συνταγή σε θήκες για μάφινς για εύκολο κέρασμα.
Αφράτες ατομικές φανουρόπιτες σε 5’. Εύκολη συνταγή σε θήκες για μάφινς για εύκολο κέρασμα.
  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τις ατομικές φανουρόπιτες

  • 150 γρ. ελαιόλαδο απαλό (ή ηλιέλαιο)
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλο
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Φανουρόπιτα μάφινς

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα κανελογαρίφαλα.

    Με σύρμα δουλεύουμε το μείγμα με γρήγορες κινήσεις για 1’.

    Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο λάδι.

    Προσθέτουμε το μισό αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του και με το σύρμα ανακατεύουμε να γίνει χυλός.

    Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι κι αναδιπλώνουμε τα μάφινς φανουρόπιτα.

    Σε ατομικά φορμάκια για muffins ισομοιράζουμε το μείγμα.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 20’, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

    Για να βεβαιωθείς ότι ψήθηκαν στο κέντρο, πρέπει να τσεκάρεις με οδοντογλυφίδα πριν τα βγάλεις από τον φούρνο. Η οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει στεγνή από ζύμη, μόνο τότε είναι έτοιμα.

    Δοκιμάστε να φτιάξετε τα Φανουρομάφινς και θα τα φτιάχνετε συνέχεια για πρωινό, για το σχολείο, για κάθε ώρα της ημέρας.

    Μάθε για τις θερμίδες της φανουρόπιτας εδώ.

     

    Κάτι μαγειρεύεται