Φτιάξτε την πιο νόστιμη σπιτική αραβική πίτα με κοτόπουλο. Συνταγή εύκολη, γρήγορη και...

Φτιάξτε την πιο νόστιμη σπιτική αραβική πίτα με κοτόπουλο. Συνταγή εύκολη, γρήγορη και οικονομική!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για την αραβική πίτα με κοτόπουλο

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • Για σερβίρισμα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Γιαούρτι στραγγιστό

Για τη μαρινάδα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις αραβικές πίτες

  • 2 φλ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 3/4 φλ. νερό (περίπου)
  • Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα πίτας

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μαρινάρουμε τουλάχιστον 30΄

    Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15΄

    Τις ανοίγουμε σε αλευρομένο πάγκο

    Για το κοτόπουλο

    Βάζουμε πρώτα το κοτόπουλο ανάμεσα σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και με βάρος το χτυπάμε να γίνει λεπτό.

    Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και βουτάμε το κοτόπουλο.

    Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο για 30′.

    Το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

    Αφήνουμε για 5′ σε δυνατή φωτιά.

    Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5′.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μαϊντανό και γιαούρτι και πασπαλίζουμε πάπρικα ή πιπέρι.

    Τυλίγουμε σε σουβλάκι με αραβική πίτα.

    Διαφήμιση

    Για τη σπιτική αραβική πίτα

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης.

    Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε για 15′.

    Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια (αν θέλετε φτιάχνετε 14 μικρές πίτες για μικρά σουβλάκια, για πάρτυ).

    Πασπαλίζουμε αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε λεπτές πίτες.

    Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά 1′-2′ από κάθε πλευρά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×