Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΧΟΡΤΑ
- Σε μπόλικο νερό βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα.
- Τα αφήνουμε να μαραθούν για 2΄-3΄, προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας.
- Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό κότας να σκεπαστούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 30΄.
- Τέλος προσθέτουμε τα φασόλια, τα χόρτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το σκεπάζουμε.
- Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να χυλώσουν τα φασόλια.
- Στο τέλος η φασολάδα μοιάζει με παχιά σούπα.