Για να πετύχουμε αυτήν την συνταγή φασολάκια κοκκινιστά με μοσχάρι, είναι βασικό να μαγειρέψουμε μαζί τα υλικά: το μοσχαράκι και τα φασολάκια και η μία...

Για να πετύχουμε αυτήν την συνταγή φασολάκια κοκκινιστά με μοσχάρι, είναι βασικό να μαγειρέψουμε μαζί τα υλικά: το μοσχαράκι και τα φασολάκια και η μία γεύση να συμπληρώνει την άλλη. Όλοι θυμόμαστε τις συνταγες από τα λαχταριστά καλοκαιρινά τραπέζια της μαμάς μας. Με αυτή τη συνταγή για φασολάκια με κοκκινιστό μοσχαράκι, τα θρεπτικά συστατικά και η απόλαυση είναι απερίγραπτη. Σίγουρα την έχετε δοκιμάσει όλοι και με την εμπειρία μου θα σας αποκαλύψω όλα τα μυστικά επιτυχίας για αυτή την τόσο απλή συνταγή.

Ενα φαγητό στολίδι της ελληνικής κουζίνας με υλικά που όλοι αγαπάμε και με όλη τη γεύση του καλοκαιριού στο πιάτο μας, είναι η ιδανική πρόταση για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου.

  • προετοιμασία 1 ώρα
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 800 γρ. μοσχάρι σπάλα (κομμένο σε μικρές μερίδες)
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 1 καρότο φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο φέτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες τριμμένες (400 γρ)
  • 4 μικρά τρυφερά κολοκυθάκια
  • Λίγο ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Tα φασολάκια κοκκινιστά με μοσχάρι είναι η πιο καλοκαιρινή εκδοχή του κλασικού και αγαπημένου κοκκινιστού της Ελληνικής οικογένειας. Είναι μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο.

    Φασολάκια με μοσχαράκι κοκκινιστό

    Το κοκκινιστό μοσχάρι με φασολάκια είναι ένα φαγητό στολίδι της ελληνικής κουζίνας.

    Για να πετύχουμε αυτήν την συνταγή φασολάκια κοκκινιστά με μοσχάρι, είναι βασικό να μαγειρέψουμε μαζί τα υλικά: το μοσχαράκι και τα φασολάκια και η μία γεύση να συμπληρώνει την άλλη. Όλοι θυμόμαστε τις συνταγες από τα λαχταριστά καλοκαιρινά τραπέζια της μαμάς μας. Με αυτή τη συνταγή για φασολάκια με κοκκινιστό μοσχαράκι, τα θρεπτικά συστατικά και η απόλαυση είναι απερίγραπτη. Σίγουρα την έχετε δοκιμάσει όλοι και με την εμπειρία μου θα σας αποκαλύψω όλα τα μυστικά επιτυχίας για αυτή την τόσο απλή συνταγή. Με υλικά που όλοι αγαπάμε και με όλη τη γεύση του καλοκαιριού στο πιάτο μας, είναι η ιδανική πρόταση για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου.

    Tα φασολάκια κοκκινιστά με μοσχάρι είναι η πιο καλοκαιρινή εκδοχή του κλασικού και αγαπημένου κοκκινιστού της Ελληνικής οικογένειας. Είναι μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο.

    Θα χρησιμοποιήσουμε κομμάτι από τη σπάλα, που έχει μέτρια λιπαρότητα και είναι ιδανικό για να μαγειρευτεί κομμένο σε κομμάτια στον ίδιο χρόνο με τα φασολάκια. Το κρέας θα γίνει τρυφερό και μαλακό στους χρόνους μαγειρέματος που σας δίνω χωρίς να λιώσουν τα φασολάκια.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια ποικιλία από φασολάκια φρέσκα προτιμάτε. Μπαρμπούνια, τσαουλιά, ακόμα και χάντρες.

    Αρχικά συγκεντρώνουμε όλα μας υλικά.

    Στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε το τρυφερό κρέας σε μικρές μερίδες των 80 γραμ. για να μαγειρευτεί στον ίδιο χρόνο με τα φασολάκια.

    Βάζουμε το ελαιόλαδο για τη συνταγή μας σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε μεσαία προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε το μοσχαράκι γύρω-γύρω για 5-6’ να κάνει ωραία κρούστα και να δώσει τέλεια γεύση στα φρέσκα κοκκινιστά φασολάκια.

    Στη συνέχεια για τα φασολάκια με κοκκινιστό μοσχαράκι,

    • Βγάζουμε το ροδισμένο κρέας σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο στο πλάι.
    • Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο σοτάρουμε για 3-4’ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
    • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.
    • Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας για να βγάλει όλα τα πλούσια αρώματά του. Όσο περισσότερο σκουραίνει το χρώμα τόσο γίνεται πιο έντονη η γεύση της ντομάτας.

    Τσιγαρίζουμε τον πελτέ

    • Προσθέτουμε τα φρέσκα φασολάκια και ανακατεύουμε με την κουτάλα να γυαλίσουν από το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε τα φασολάκια

    • Ξαναβάζουμε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά καθώς και όλα τα υγρά που έχει αφήσει στην πιατέλα.

    Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα

    • Προσθέτουμε τις φρέσκες τριμμένες ντομάτες και λίγο ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα υλικά της συνταγής μας. Δεν θέλω πολλά υγρά στην κατσαρόλα αλλά θέλω σιγανό μαγείρεμα ώστε να μην εξατμίζονται τα λίγα υγρά για να γίνει πλούσιο σε γεύση.

    Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες στο μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια

    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό.
    • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω 50’.
    • Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αν εξατμιστήκαν από τον βρασμό συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
    • Βάζουμε τα τρυφερά κολοκυθάκια ολόκληρα μέσα στο φαγητό.

    Προσθέτουμε τα ολόκληρα φασολάκια με μοσχάρι κοκκινιστό

    • Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα το φαγητό γιατί θα λιώσουμε τα υλικά. Απλά ανακινούμε από τα χερούλια την κατσαρόλα.
    • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό κι ελέγχουμε την οξύτητα της σάλτσας. Αν χρειάζεται πασπαλίζουμε με μια πρέζα ζάχαρη.
    • Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά, περίπου 15’, μέχρι να μελώσει το φαγητό & να δέσει η σάλτσα του.
    • Ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο το φαγητό.
    • Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Σιγοβράζουμε το μοσχάρι με φασολάκια

    • Πρέπει να έχουν δεμένη σάλτσα χωρίς πολλά ζουμιά.
    • Σβήνουμε το φαγητό και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10’.

    Όταν μαγειρέψετε αυτό τη συνταγή όπως σας είπα παραπάνω, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Το μοσχαράκι είναι τρυφερό και μαλακό, τα φασολάκια έχουν μελώσει στην πυκνή σάλτσα ντομάτας.

    Δεν καλύπτει το ένα υλικό το άλλο και το πιάτο μου έχει τέλεια ισορροπία και αρμονία στη γεύση. Φτιάξτε το λοιπόν και όποιος δοκιμάσει θα θυμηθεί τα σπιτικά μαγειρέματα της μαμάς του.

    Μετά σερβίρουμε το μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια σε βαθιά πιάτα.

    Λίγα μυστικά για τα φασολάκια με κοκκινιστό μοσχαράκι

    • Είναι βασικό να χρησιμοποιήσετε τρυφερό κρέας από το χτένι σπάλας για το μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια. Ώστε να βράσουν ταυτόχρονα τα βασικά υλικά της συνταγής μας. Δείτε εδώ ποιο κομμάτι του μοσχαριού να διαλέξετε για κάθε φαγητό.
    • Αν έχετε υποψία ότι το κρέας δεν είναι τρυφερό και θέλει παραπάνω βράσιμο τότε θα πρέπει να το βράσετε λίγο στην αρχή μέχρι να μισομαλακώσει και μετά να προσθέσετε τα φασολάκια.
    • Οι χρόνοι βρασμού είναι μετρημένοι με λίγα υγρά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
    • Αν βράζετε δυνατά και εξατμίζονται τα υγρά τότε θα χρειαστείτε επιπλέον υγρασία.

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές με φασολάκια μπορείτε να δοκιμάσετε το Χοιρινό με φασολάκια ή τα Φασολάκια σαλάτα ή και τα υπέροχα Φασολάκια χάντρες λαδερά.

    Εάν σας άρεσε αυτή η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια, δοκιμάστε οπωσδήποτε να φτιάξετε και το μοσχαράκι κατσαρόλας με σως γιαουρτιού.

    Διαφήμιση

    Για τα φασολάκια με κοκκινιστό μοσχαράκι

    Αρχικά συγκεντρώνουμε όλα μας υλικά.

    Στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε το τρυφερό κρέας σε μικρές μερίδες των 80 γραμ. για να μαγειρευτεί στον ίδιο χρόνο με τα φασολάκια.

    Βάζουμε το ελαιόλαδο για τη συνταγή μας σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε μεσαία προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε το μοσχαράκι γύρω-γύρω για 5-6’ να κάνει ωραία κρούστα και να δώσει τέλεια γεύση στα φρέσκα κοκκινιστά φασολάκια.

    Στη συνέχεια για τα φασολάκια με κοκκινιστό μοσχαράκι,

    Βγάζουμε το ροδισμένο κρέας σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό και σκεπασμένο στο πλάι.

    Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο σοτάρουμε για 3-4’ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.

    Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.

    Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας για να βγάλει όλα τα πλούσια αρώματά του. Όσο περισσότερο σκουραίνει το χρώμα τόσο γίνεται πιο έντονη η γεύση της ντομάτας.

    Τσιγαρίζουμε τον πελτέ

    Προσθέτουμε τα φρέσκα φασολάκια και ανακατεύουμε με την κουτάλα να γυαλίσουν από το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε τα φασολάκια

    Ξαναβάζουμε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά καθώς και όλα τα υγρά που έχει αφήσει στην πιατέλα.

    Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα

    Προσθέτουμε τις φρέσκες τριμμένες ντομάτες και λίγο ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα υλικά της συνταγής μας. Δεν θέλω πολλά υγρά στην κατσαρόλα αλλά θέλω σιγανό μαγείρεμα ώστε να μην εξατμίζονται τα λίγα υγρά για να γίνει πλούσιο σε γεύση.

    Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες στο μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό.

    Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω 50’.

    Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αν εξατμιστήκαν από τον βρασμό συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.

    Βάζουμε τα τρυφερά κολοκυθάκια ολόκληρα μέσα στο φαγητό.

    Προσθέτουμε τα ολόκληρα φασολάκια με μοσχάρι κοκκινιστό

    Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα το φαγητό γιατί θα λιώσουμε τα υλικά. Απλά ανακινούμε από τα χερούλια την κατσαρόλα.

    Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό κι ελέγχουμε την οξύτητα της σάλτσας. Αν χρειάζεται πασπαλίζουμε με μια πρέζα ζάχαρη.

    Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά, περίπου 15’, μέχρι να μελώσει το φαγητό & να δέσει η σάλτσα του.

    Ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο το φαγητό.

    Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Σιγοβράζουμε το μοσχάρι με φασολάκια

    Πρέπει να έχουν δεμένη σάλτσα χωρίς πολλά ζουμιά.

    Σβήνουμε το φαγητό και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10’.

    Όταν μαγειρέψετε αυτό τη συνταγή όπως σας είπα παραπάνω, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Το μοσχαράκι είναι τρυφερό και μαλακό, τα φασολάκια έχουν μελώσει στην πυκνή σάλτσα ντομάτας.

    Δεν καλύπτει το ένα υλικό το άλλο και το πιάτο μου έχει τέλεια ισορροπία και αρμονία στη γεύση. Φτιάξτε το λοιπόν και όποιος δοκιμάσει θα θυμηθεί τα σπιτικά μαγειρέματα της μαμάς του.

    Μετά σερβίρουμε το μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια σε βαθιά πιάτα.

    Μυστικά για τέλεια φασολάκια με μοσχαράκι

    Είναι βασικό να χρησιμοποιήσετε τρυφερό κρέας από το χτένι σπάλας για το μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια. Ώστε να βράσουν ταυτόχρονα τα βασικά υλικά της συνταγής μας. Δείτε εδώ ποιο κομμάτι του μοσχαριού να διαλέξετε για κάθε φαγητό.

    Αν έχετε υποψία ότι το κρέας δεν είναι τρυφερό και θέλει παραπάνω βράσιμο τότε θα πρέπει να το βράσετε λίγο στην αρχή μέχρι να μισομαλακώσει και μετά να προσθέσετε τα φασολάκια.

    Οι χρόνοι βρασμού είναι μετρημένοι με λίγα υγρά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

    Αν βράζετε δυνατά και εξατμίζονται τα υγρά τότε θα χρειαστείτε επιπλέον υγρασία.

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές με φασολάκια μπορείτε να δοκιμάσετε το Χοιρινό με φασολάκια ή τα Φασολάκια σαλάτα ή και τα υπέροχα Φασολάκια χάντρες λαδερά.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×