Φιλέτο ψάρι στο φούρνο

Υλικά

Για το ψάρι

  • 2 φιλέτα
  • 4 ντοματίνια
  • Λίγη κάππαρη ή καππαρόφυλλα
  • 1/2 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λαδόκολλες

Εκτέλεση

Απλώνουμε τα αντικολλητικά χαρτιά στον πάγκο.

Τοποθετούμε επάνω, από ένα φιλέτο ψάρι.

Το βάζουμε στο χαρτί με τη ράχη να ακουμπάει στη λαδόκολλα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι  και ισομοιράζουμε τα ντοματίνια, το φινόκιο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα καππαρόφυλλα.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκι, γυρίζοντας τα πλαϊνά κάτω από το ψάρι.

Η ένωση της λαδόκολλας να μείνει από πάνω ώστε να μην τρέξουν τα υγρά του φαγητού.

Τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.

Εάν το φιλέτο που επιλέξατε είναι λεπτό σε πάχος, πχ τσιπούρα ή λαυράκι, τότε ο χρόνος ψησίματος μειώνεται κατά 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με  σαλάτα, σπυρωτό ρύζι πιλάφι ή πατάτα.

https://www.argiro.gr/recipe/fileto-psariou-me-laxanika/