Φιλέτο ψαριού με σπανάκι και κριθαράκι

Φιλέτο ψαριού με σπανάκι, ελαφρύ και θρεπτικό. Πλούσιο σε λαχανικά, ιδανικό για μικρά παιδιά αλλά και για όσους θέλουν ένα ισορροπημένο γεύμα χωρίς περιττά λιπαρά.

Εύκολη
0:30

4 μερίδες

10 λεπτά

20 λεπτά

φιλετο ψαριου με σπανακι

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κάθε φιλέτο ψαριού στη μέση και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το μαγείρεμα.
  2. Ζεσταίνουμε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά, να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθέτουμε το κριθαράκι, το καρότο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά να ζεσταθεί το ζυμαρικό.
  4. Συμπληρώνουμε ζεστό ζωμό ή νερό και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το σπανάκι, τον αρακά και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  6. Ακουμπάμε τα κομμάτια του ψαριού μέσα στα υλικά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για
    3-4 λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό.
  7. Ελέγχουμε ανά διαστήματα τα υγρά στο σκεύος φροντίζοντας να μη στεγνώσει το φαγητό – πρέπει να έχει ζουμάκι.
  8. Τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια για να πάει παντού.
  9. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 2-3 λεπτά εκτός φωτιάς και στη συνέχεια το ισομοιράζουμε στα πιάτα ραντίζοντας το καθένα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  10. Το σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό και ζουμερό και το συνοδεύουμε με τέταρτα λεμονιού.
Απόρρητο