Φριτάτα

Φριτάτα με αυγά και λαχανικά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή με ό,τι υλικά έχετε στο ψυγείο, ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας.

Εύκολη
0:20

2 μερίδες

5 λεπτά

15 λεπτά

φριτατα

Υλικά

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Τηγάνι

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20–22 εκ.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον για περίπου 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την πιπεριά και τα κολοκύθια και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο.
  8. Περιχύνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στο τηγάνι με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πιρούνι, ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά.
  9. Αφήνουμε τη φριτάτα να σταθεροποιηθεί για 4–5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να δένει η βάση, ενώ το κέντρο παραμένει ακόμα ελαφρώς υγρό.
  10. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο, κάτω από το καυτό γκριλ, για 4–5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  11. Βγάζουμε τη φριτάτα σε πιατέλα, την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκια ντοματοσαλάτα.

Tips

  • Η φριτάτα χρειάζεται χαμηλή φωτιά, ώστε να «σετάρει» σωστά το αυγό, χωρίς να καεί. Στην αρχή του ψησίματος, ανακατεύουμε ελαφρά το υγρό αυγό με τα λαχανικά, για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι υλικά αγαπάτε — λαχανικά, αλλαντικά ή τυριά της επιλογής σας — ανάλογα με το τι υπάρχει στο ψυγείο.
Απόρρητο