Ψήστε την πρώτα στο τηγάνι και μετά στο φούρνο και θα δείτε πόσο αφράτη θα γίνει!

Ψήστε την πρώτα στο τηγάνι και μετά στο φούρνο και θα δείτε πόσο αφράτη θα γίνει!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
56
  • 3 φέτες bacon κομμένο σε φετες
  • 3 φρέσκα τρυφερά κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 -5 αυγά
  • 100 γραμ. τυρί κομμένο σε μικρά καρέ
  • 30 γραµ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα-κασέρι-μοτσαρέλα)
  • λίγο σχοινόπρασο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Φριτάτα

    Η φριτάτα φούρνου με αυγά και λαχανικά, είναι μια φουσκωτή ομελέτα που γίνεται αρχικά στο τηγάνι και μετά τη βάζουμε στο φούρνο.

    Για να τη φτιάξουμε, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι 20-22 εκατ.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

    Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον για 2΄.

    Προσθέτουμε την πιπεριά και τα κολοκύθια. Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2΄.

    Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτριο, προς χαμηλό- μέτριο.

    Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε το σχοινόπρασο.

    Πασπαλίζουμε τα κομμένα τυριά στα λαχανικά. Περιχύνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα χτυπημένα αυγά.

    Ελαφρά ανακατεύουμε τα υγρά με τα υλικά της φριτάτας.

    Αφήνουμε τη φριτάτα για 4 με 5 λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται, πάντα σε χαμηλή φωτιά κι ενώ το κέντρο της θα είναι ακόμα υγρό, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο, κάτω από το καυτό γκριλ για 4-5΄ επιπλέον να ροδίσει.

    Τη βγάζουμε σε πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια τρίγωνα και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.

    Mυστικό

    Η φριτάτα θέλει χαμηλή φωτιά, ώστε να σετάρει το αυγό και λίγο ανακάτεμα του υγρού αυγού με τα λαχανικά στην αρχή του ψησίματος.

    Μπορείτε να βάλετε ό,τι υλικά αγαπάτε, καθώς και ό,τι αλλαντικό και τυρί προτιμάτε.

    Τη σερβίρετε ζεστή και φουσκωτή όπως βγαίνει από το φούρνο.

    Επίσης διαβάστε εδώ πώς να χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια αλλά και πόσες θερμίδες έχουν τα τηγανιτά αυγά.

    Αν σας άρεσε η φριτάτα δοκιμάστε και την παρακάτω συνταγή:

    ομελέτα φούρνου - ομελέτα φούρνου με πατάτεσ - ομελέτα στο φούρνο - ομελέτα φούρνου με λαχανικά - ομελέτα φούρνου Αργυρώ - υγιεινή ομελέτα στο φούρνο - ομελέτα φούρνου χωρίσ πατάτεσ - ομελέτα με πατάτεσ στο φούρνο - ομελέτα φούρνου με πατάτεσ και μανιτάρια - αφράτη ομελέτα φούρνου - ομελέτα φούρνου με λουκάνικα - ομελέτα φούρνου διαίτησ - ομελέτα φούρνου με μανιτάρια - κολοκυθοανθοί ομελέτα στο φούρνο - ομελέτα με κολοκυθάκια στο φούρνο - ομελέτα φούρνου θερμίδεσ - ομελέτα φούρνου με κρέμα γάλακτοσ
    Διαφήμιση

    Σας αρέσουν τα αυγά; Με ποιο τρόπο θα τα μαγειρέψετε;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται