Φριτάτα
Η φριτάτα φούρνου με αυγά και λαχανικά, είναι μια φουσκωτή ομελέτα που γίνεται αρχικά στο τηγάνι και μετά τη βάζουμε στο φούρνο.
Για να τη φτιάξουμε, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι 20-22 εκατ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον για 2΄.
Προσθέτουμε την πιπεριά και τα κολοκύθια. Σοτάρουμε για 2΄, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2΄.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτριο, προς χαμηλό- μέτριο.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε το σχοινόπρασο.
Πασπαλίζουμε τα κομμένα τυριά στα λαχανικά. Περιχύνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα χτυπημένα αυγά.
Ελαφρά ανακατεύουμε τα υγρά με τα υλικά της φριτάτας.
Αφήνουμε τη φριτάτα για 4 με 5 λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται, πάντα σε χαμηλή φωτιά κι ενώ το κέντρο της θα είναι ακόμα υγρό, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο, κάτω από το καυτό γκριλ για 4-5΄ επιπλέον να ροδίσει.
Τη βγάζουμε σε πιατέλα. Κόβουμε σε κομμάτια τρίγωνα και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.
Mυστικό
Η φριτάτα θέλει χαμηλή φωτιά, ώστε να σετάρει το αυγό και λίγο ανακάτεμα του υγρού αυγού με τα λαχανικά στην αρχή του ψησίματος.
Μπορείτε να βάλετε ό,τι υλικά αγαπάτε, καθώς και ό,τι αλλαντικό και τυρί προτιμάτε.
Τη σερβίρετε ζεστή και φουσκωτή όπως βγαίνει από το φούρνο.
Επίσης διαβάστε εδώ πώς να χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια αλλά και πόσες θερμίδες έχουν τα τηγανιτά αυγά.