• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
157

Για τη φριτάτα

  • 3 φέτες bacon κομμένο σε φέτες
  • 3 φρέσκα τρυφερά κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4-5 αυγά
  • 100 γρ. τυρί κομμένο σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα-κασέρι-μοτσαρέλα)
  • Λίγο σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Η φριτάτα με αυγά και λαχανικά, είναι  φουσκωτή ομελέτα και την ψήνουμε  στο φούρνο.

    Για να τη φτιάξουμε, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι 20-22 εκατ.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

    Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον για 2΄.

    Προσθέτουμε την πιπεριά. τα κολοκύθια και σοτάρουμε για 2΄.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2΄.

    Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτριο, προς χαμηλό-μέτριο.

    Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το σχοινόπρασο.

    Περιχύνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα χτυπημένα αυγά.

    Ελαφρά ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, τα αυγά με τα υλικά της φριτάτας.

    Αφήνουμε τη φριτάτα για 4 με 5 λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται, πάντα σε χαμηλή φωτιά κι ενώ το κέντρο της θα είναι ακόμα υγρό.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο, κάτω από το καυτό γκριλ για 4-5΄ επιπλέον να ροδίσει.

    Τη βγάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε σε κομμάτια τρίγωνα και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.

    Mυστικό

    Η φριτάτα θέλει χαμηλή φωτιά, ώστε να σετάρει το αυγό και λίγο ανακάτεμα του υγρού αυγού με τα λαχανικά στην αρχή του ψησίματος.

    Μπορείτε να βάλετε ό,τι υλικά αγαπάτε, καθώς και ό,τι αλλαντικό και τυρί προτιμάτε.

    Τη σερβίρετε ζεστή και φουσκωτή όπως βγαίνει από το φούρνο.

    Επίσης διαβάστε εδώ πώς να χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται