• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
102
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες με μισό εκ. πάχος
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε φέτες μισό εκ. πάχος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 8 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμάδι.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατατες.

    Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.

    Τα χτυπάμε με το σύρμα.

    Προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.

    Περιχύνουμε τα υλικά του τηγανιού με τα αυγά.

    Ανακινούμε το τηγάνι, να πάει παντού το μείγμα των αυγών.

    Ψήνουμε την φρουτάλια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και για περίπου 15 λεπτά.

    Όταν φουσκώσει η Ανδριώτικη φρουτάλια και σταθεροποιηθεί είναι έτοιμη.

    Την αναποδογυρίζουμε σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε 6 τρίγωνα κομμάτια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται